Motivert av motgang!

Livet er fascinerende og unikt. Vi har dager da alt går på skinner og ting flyter. Dager da sola skinner og livet leker. Dager da man løper fortere og løfter tyngre. Dager da man føler seg ustoppelig og tenker at alt er mulig….

Bilde 31.01.2016, 12.00.36

Vi mennesker reagerer derimot veldig forskjellig når vi møter motgang.  Det vi likevel har til felles er at vi alle, før eller senere, vil møte på utfordringer i livet.

Å bygge opp en bedrift tar tid, og det kan oppstå mange ufortusette ting og hindringer på veien. For min egen del blir jeg egentlig mer motivert jo mer motgang det er, av en eller annen grunn. Jeg vet at når det er vanskelig blir medgangen desto større når det snur. Som gründer må man tenke litt motsatt av andre, og det tar gjerne litt tid før markedet kommer i den retningen du vil.

Bilde 04.01.2016, 02.15.58

Har du lagt merke til at løsningene detter på plass av seg selv når du ikke tenker så mye på selve problemet? En får nemlig ofte bedre løsninger når hjernen ikke aktivt tenker på å løse problemet – da ser du ting på en annen måte. Så flytt fokus, gjør ting som gir deg påfyll og gjør deg glad 🙂

For meg er det utviklingen og forbedringen som gir meg mest motivasjon, og ikke nødvendigvis resultatet i enden. Jeg tror at det ligger stor kraft i det å tenke positive tanker.  Du har selv evnen til å dra deg selv opp eller ned i alle situasjoner du møter i livet. Det handler om å bite tennene sammen og tenke positivt når det går som tyngst. Se på det som en utfordring, og tenk at du er RÅ nok til å klare det.

Jeg får ofte høre at jeg har en vanvittig stayerevne og at jeg aldri gir meg uansett hvor mye det kan butte i mot – og som gründer tror jeg akkurat det er en utrolig viktig egenskap å ha. Definisjon på Stayerevne/Stayer; ”veddeløpshest eller idrettsutøver med evne til å holde samme (høye) tempo over en lengre distanse; utholdende og iherdig person”. Stayerevne handler altså om å holde ut, stå i det og stå et løp, og ikke gi opp eller velge enklere løsninger eller snarveier. Det handler om å beholde troen, motivasjonen og energien i forhold til målet, selv i motbakker og med hinder i veien.
Vi kan ikke alltid gjøre noe med det som skjer utenfor oss, men vi kan alltid gjøre noe med det som skjer inni oss.  Istedenfor å la oss overvelde når hindringer oppstår, så lønner det seg å tenke langsiktig. Det innebærer å gå gjennom ubehaget, som ofte er kortsiktig, for å oppnå tilfredsstillelse på lang sikt. Når en kommer seg igjennom det, vil man føle en mestringsfølelse som er med på å utvikle deg som menneske. Motgang kan gi oss svært nyttig livslæring- dersom vi velger å se det slik.
«Tenk positive tanker
Si positive ord
Gjør positive gjerninger
Og det positive gror!»

 

Always stay positive ❤ Torsdagsklem fra Byfrøken

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s