Hvis ingen går i (forventnings)fella…

For noen av oss er den alt i gang, for andre er den like rundt hjørnet. Jeg snakker selvfølgelig om jakten på  JULESTEMNINGA….

DSC_8444

Jeg E L S K E R jula.

De fleste av oss er full av forventninger og blir gjerne litt ekstra sentimental rundt julehøytiden.

Alle mine juleminner fra da jeg var lita handler om en god og ekte jul på landet. Mamma og bestemor som baka alle de fjorten sortene, som vi og alle som var innom på en kaffesup spiste opp etter hvert –  og det lukta himmelsk godt av bakst og grønnsåpe i hele huset. Snø som hang tungt ned fra trærne. Ut på jakt oppi skogen etter det perfekte juletreet sammen med pappa…..det endte alltid med at mamma måtte sende han ut på nytt igjen fordi treet enten var for stort, for lite, for skeivt…. Men når juletrepynten kom på ble det alltid bra okke som.

På juleaften våknet jeg og lillebror grytidlig, gnidde søvnen utav øynene og sjekket om nissen hadde vært på besøk om natta for å fylle julestrømpen som hang på sengekanten. Og sannelig hadde han det gitt 🙂 Så var det å liste seg ned fra loftet i bare pysjen, krype oppi sofaen og under pleddet mens vi kikket på Donald Duck & vennene, Tre nøtter til Askepott og spent inspiserte innholdet i julestrømpen….

Så kom mormor og morfar på julebesøk fra byen, det var stoooor stas ❤ De feiret sammen med oss og bestemor som bodde i kårenden. Og alltid var det onkel Tore som var utskremt julenisse…..og kom med masse pakker til oss ungene. Pappa gjorde unna fjøsstellet tidligere enn vanlig slik at vi kunne starte julefeiringa i rett tid. Og da hadde han gledet seg sånn til den gode julematen at han spiste seg som regel helt forderva, mens vi hørte på at sølvguttene sang inn jula og bestemor tørka en tåre av den fine synginga. Mamma var som regel dødssliten etter å ha jobba som en gal for at alt skulle være perfekt som seg hør og bør når det er jul. Nissen glemte vi heller aldri, nissegrøten fikk han servert på låven sammen med fjøskatten. Sånn er det på landet.

Gode og kjære minner som alltid forblir i mitt hjerte ❤

3a7aa2f906aad5b67f1b45b8d44e7d831

I min bransje er førjulstida den mest hektiske perioden på året, alle skal stæsjes på håret til julebord og andre juleting. Det medfører litt unntakstilstand i heimen når jeg er på jobb fra morgen til kveld. Heldigvis har jeg en dyktig, snill og tålmodig mann og flinke unger som skjønner dette. Men at man får litt ondt i mammahjerte likevel er nok ikke til å unngå….

jul 1

Hjemme hos oss har vi derfor så vidt fått pynta litt til advent og kjøpt inn noen julegaver, men vi er da i det minste i gang. Julekortene er jeg sent ute med som vanlig. Julebaksten blir nok heller ikke helt den store her i gården, men pepperkaker,  peppermint og karameller lager hele familien sammen. Det er noe vi alltid tar oss tid til, det er et pusterom for oss med julemusikk over høytalerne, gløgg i koppen, god stemning og store smil ❤ Små, verdifulle øyeblikk. Resten av julebaksten håper jeg svigermor fikser 😉 Jul blir det nok uansett.

jul-pepperkaker_t78zf8g0bjfp1per71enusar9

Min oppfordring til andre småstressa mødre (og fedre) nå i disse hektiske førjulstider er at vi kanskje bør slekke litt på kravene vi har til oss selv og slutte å sammenligne oss med alle andre. Drit i at alt skal være så innmari perfekt hele tiden og heller kjenne på at det vi klarer å gjøre faktisk er godt nok. Godt nok for de svina, som Anita Krohn Traaseth så riktig sier. Bruk tid på det du virkelig har lyst til å gjøre.

Jeg gleder meg i alle fall til lange, late dager i jula med pysj og ullsokker, stearinlys, fyr i peisen, en sparktur i nysnøen – og tid til familie og gode venner ❤

O’jul med dine glede – nå må du komme snart!!

8

Hva skal til for at du skal kjenne på skikkelig julestemning?

Kjære alle sammen – nyt førjulstida så godt dere bare kan ❤ Det blir jul i år også!

Førjulsklem fra meg til deg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s