Moderne maskulinitet!

Menn og skjegg!

3

Der kvinner kan style og skulpturere ansiktet sitt ved hjelp av sminke, har også menn en mulighet til å ramme inn ansiktet på en måte som flatterer både trekk og ansiktsform. Nemlig skjegget!

Menn med skjegg ser man plutselig overalt. De er tilhengere av den mannlige grooming-trenden, og skjegget er på nytt blitt mannens store stolthet! Skjegg har stor betydning, og har blitt veldig trendy de siste årene. Menn med skjegg blir ofte oppfattet som mer maskuline.

– Skjegg er både opprørsk, sexy og lekent samtidig, og er derfor utrolig viktig for mannens personlighet. Skjegg definerer mannenmener jeg.

Lenge har tredagersskjegget vært regnet som det ypperste maskuline. Men nå viser en ny studie, publisert i Evolution and Human Behavior at det litt forsiktige tredagsskjegget er danket fullstendig ut – av tidagersskjegget.

monika og daniel

Barske Namsos-rockere må også ta seg tid til litt egenpleie og fikse sveisen innimellom. Gitarist, Daniel Viken spiller i bandet til Terje Tysland, 7800, DDE, Nullskattesnylterne.

Chinstrap-skjegget som musiker Daniel Viken har er for den trendbevisste mannen som ønsker å prøve nye ting. Siden alt under solen allerede har blitt gjort, tror jeg menn leter etter nye ideer å teste ut som ikke alle andre menn har.

Skjegg har blitt hva langt hår var på søttitallet. Eller hva dongeribuksen var da og nå: En måte å vise sin individualitet på — i flokkens trygge favn. Maneg tenker på sent sekstitall og hele søttitallet som en skjeggete tid: Sen Beatles, Jim Morrison, Jerry Garcia, Byrds, Beach Boys, Eric Clapton. Men det løsnet faktisk ikke før i 2005, da skjegget inntok hipsterreir som Williamsburg (New York) og Shoreditch (London). Hår signaliserte ekthet, følsomhet, integritet, kontakt med sjelen, naturen og historie

Filmstjerner som Johnny Depp, Leonardo diCaprio, Mel Gibson, George Clooney, Russell Crowe, Keanu Reeves, Colin Farrell, Jamie Foxx, Sasha Baron Cohen, Adrian Grenier, Ben Affleck har alle anlagt skjegg. Når til og med Brad Pitt, «verdens mest sexy mann», anlegger skjegg er det vel ingen tvil om at kvinner liker skjegg!

XCNBRYVKLWRAJZH-5eee5aa030e4488eb72922fbd694221d

ZZ-Top inspirert look med Daniel som modell.

matt hed

En kledelig hårklipp er en av de viktigste tingene og kanskje den enkleste måten å se velstelt ut på. Har du en dårlig hårdag, er lue og hatt et bra alternativ. På gutta ser vi nå både langt og kort hår. Er håret kort, skal linjene være kort og rene i nakken og over ørene.  Menn kan gjerne la håret gro langt, også til skjegg.

bed hed for men 1

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s