O, kor med din glede!

1982155_10152282296031031_1964494722_n

Mjau… KATC jentene er klare til konsert!

Er du en av de som synger kun når dusjen har maksimalt trykk? Eller foretrekker du å stå fremst på scenegulvet og være i rampelyset?

Mer enn 200 000 nordmenn synger faktisk i kor. Jeg er så heldig å lov til å synge sammen med 50 flotte og herlige jenter i Spillum Damekor. Samholdet og gleden ved det å synge i kor er helt enestående. Etter en stressende dag på jobben, der du er trøtt og sliten og egentlig bare vil legge deg på sofaen, er det terapi å komme på øving. Det er rett og slett sjelebot. Alt annet er glemt, og det eneste du konsentrerer deg om er sangen.

Å synge i kor er uten tvil sunt for både kropp og sjel! Medlemmene i koret møtes av og til hjemme hos hverandre for å øve litt ekstra, drar på helgeturer og årlige seminarer. Hvis noen føler at de ikke kan stemmen sin godt nok, så hjelper og støtter vi hverandre. I tillegg har vi en fantastisk inspirerende og dyktig dirigent som heter Tor Halvard Nilsen, han får frem det beste i alle sangerne i koret.

“Forskning viser at folk som synger i kor blir i bedre humør, får større arbeidskapasitet, gjør det bedre på eksamen, blir slankere og får penere barn!» Lykken er å synge i kor nemlig! Når du synger i kor, øker kroppens oksygenopptak, musklene stimuleres og kroppens egne endorfiner og dopaminer frigjøres og sangen kan virke helt inn til cellenes liv. Det gir økt velvære, lyst, engasjement og energi og kan redusere stress, sies det – ikke rart alle damene er super happy etter endt korøvelse hver mandag!

1

Gøy!!

I hele høst har vi jobbet målbevisst mot konsert med temaet kvinnesanger i kjente musikaler – konserten har fått navnet «Memory». Lørdag 8.mars, på selveste kvinnedagen holdt vi konsert i Namsos Kulturhus – med fullsatt sal! 😀

Med kjente og kjære sanger fra bl.a. Cats, Les Miserable, Evita, Miss Saigon m.fl. der hele koret blomstret på scenen. For ikke å glemme dyktige musikere, dansere og alle de dyktige solistene i koret som sang til tårene tok publikum og høstet stor applaus. Så stolt av alle sammen!! Vi har pugget, øvd og terpet på sangene i lange tider, og da er det jo utrolig gledelig å se at det blir et resultat som både dirigent, koret og publikum kan glede seg over.

Dette med å synge sammen med noen og etterpå sitte igjen med følelsen av å ha vært med på å skapt noe, er kanskje noe av det beste ved å synge i kor etter min mening. Gleder meg til mange flere gode opplevelser med denne gjengen. 🙂

Bilder fra konserten:

DSC_4570

Spillum Damekor med band og dirigent Tor Halvard Nilsen.

 

 

3

Jeg og Heidi i kostymer fra Les Miserable

 

 

DSC_4567

Les Miserable

 

 

DSC_4594

Cats

 

 

DSC_4578

Miss Saigon

 

 

DSC_4581

Anita, meg og Lisa synger 1.sopran og koret på Miss Saigon.

 

 

DSC_4484

Ooooo…

 

 

4

Etter vel overstått konsert feiret vi oss selv med en bedre middag og party ut i de sende nattetimer 😀

 

Kanskje fikk du også lyst til å begynne i kor nå? Anbefales i alle fall på det varmeste!! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s