O’julestress med din glede….

Desember er gøy, men hektisk!

Jula sniker seg nærmere og nærmere for hver dag som går og julestresset gir oss høyere skuldre enn vanlig. Jeg er en av dem som trives best når det er mye å gjøre, men noen ganger kan det kanskje bli litt i overkant…med en kalender som er fullpakket med jobb, møter, avslutninger her og der, juleshopping, julebord og alt annet som hører med…

bilde-06-12-2016-10-41-42-1

Har du tenkt over at det er forbausende lite her i livet som både er fornuftig og moro på engang? Hva hvis hele livet blir basert på fornuft? Hva er meninga da? Noen ganger MÅ vi bare kunne gi litt f… eller?

Vi streber og strekker oss til vi brister…for å gjøre alle andre fornøyd. Det er så lett å bli sugd inn i en innholdsrik hverdag…

Fuck perfekt!

Er du tatt av julestresset allerede kanskje, eller er du en av de som lener deg tilbake, nyter stillheten i mørke kvelder og fyrer på peisen bare avbrutt av litt snømåking (om du er så heldig å ha snø da..) og koselige juleforberedelser?

bilde-06-12-2016-10-51-15

Julehøytida og adventstida er for de fleste av oss tid for tradisjoner. Helt ubevisst adopterer vi skikker og verdiene vi er oppvokst med. Familier møtes, ulike tradisjoner skal smelte sammen, eller krasje så det synger skjærende surt i alle englene i juletreet…

For vi kjenner vel alle på stresset som bygger seg opp i desember. Stresset med å rundvaske i alle kriker og kroker, kjøpe julepresanger, stresset med å få bakt det som bakes skal, stresset med å få tak i det perfekte juletreet. Stresset med å planlegge julehøytida, dag for dag. Stresset med å få med seg alle julebord og festligheter. Stresset med å finne julekjoler, stresset med å føle at dette mestrer man og stresset som følger av for mye stress! Er det rart man er dødssliten når julaften endelig er her….og sovner med nesa i juleribba?

Det er jo så lett å bli revet med. Man har lyst til å gjøre så innmari mye, ordne og styre for å lage det koselig for seg selv og de man har rundt seg.

photo-01-12-14-18-29-25

Mange er opptatt av å være perfekt hele tiden.
Er du en av dem som tenker mye på hva andre tenker, mener og tror om deg?

Ofte gjemmer vi oss bak en fasade av såkalt vellykkethet. Vi er så redde for å miste ansikt. Men bak fasaden er vi alle bare mennesker – sårbare og svake mennesker – med drømmer og forhåpninger, skuffelser og sorger, forventninger og håp. Men for at naboene våre ikke skal se vår svakhet, gjør vi alt vi kan for å opprettholde fasaden så godt vi kan.

Jeg tenker at jammen er en feilfri fasade ganske så kjedelig i grunn – både å opprettholde den og ikke minst å møte den hos andre.

Jeg har innsett at jeg aldri blir perfekt. Det er faktisk MYE jeg slett ikke er flink til, det innrømmer jeg glatt. Og det er faktisk helt ok. Jeg tror nemlig det perfekte blir kjedelig i lengden – det er i alle fall det jeg prøver å trøste meg med 🙂

 

Stå imot presset

Juleforberedelser blir det så som så med hos oss, for i ukene før jul er det unntakstilstand i heimen. Det er mye som skjer og jeg jobber gjerne ekstra lange dager på salongen for å pynte folk på håret til jul – det betyr mindre tid til andre ting. Sånn har det vært i alle år.

Så når venninne mine steller til jul og legger ut bilder av all den flotte julebaksten de har laget på Facebook kjenner jeg et lite snev av misunnelse…. Jeg skulle gjerne vært superwoman og fikset alt det ser ut til at alle andre gjør, men må dessverre innrømme at jeg tyr til å støtte opp den lokale bakeren – også har jeg ei snill mamma som forbarmer seg over meg og kommer ilende med deilig julebakst når hun skjønner at jeg ikke rakk det i år heller… For det er vel ingen lov som sier at jeg er nødt til å bake sju sorter julekaker selv?

bilde-11-12-2016-14-23-56

Mamma deler raust av julebaksten sin som står på spiskammerset…..takk og pris for det ❤

 

bilde-11-12-2016-14-23-01

Jeg har inntrykk av at det er blitt mer akseptert å velge enklere løsninger. Stadig flere tør å stå imot presset, og innrømme at i år ble det ikke tid til alt. Det blir som regel nok jul innen julaften uansett, så ingen grunn til panikk folkens. Jula kommer uansett – og godt nok er godt nok!

 

Her får du de 3 juleP-ene av meg:

Planlegg

Prioriter

Pust

Si JA til mer glede, gjør det som er riktig for deg – rett og slett fordi det føles sååå bra! Det er fornuftig det!

 
«Dra krakken bortåt glaset, så sett vi øss og ser» synger Alf Prøysen. Gjør det. Bruk adventstida til å finne ro og fred. Ta deg tid til å nyte livet og være sammen med de du er glad i.

 

bilde-11-12-2016-12-29-45-2

Kortspilling med tantebarna og mimmi

 

 

bilde-11-12-2016-13-54-53

Tantes godgutt, lille Sebastian på snaaart 2 år viser stolt frem sitt kunstverk ❤ 

Husker du hvordan julen føltes da du var liten? Stopp opp litt og la sansene ta inn luktene, lydene og lysene som hører med til julen…

 

bilde-05-12-2016-21-47-29

Celine og Markus i et avslappende søster-bror øyeblikk ❤

 

La jula være en tid for medmenneskelig varme, tilgivelse, ettertanke og rekreasjon. Som alle virkelig viktige ting i livet, er helse, vennskap og kjærlighet gaver som ikke kan kjøpes for penger…

Varme adventsklemmer sendes din veg fra Byfrøken ❤
 

 

 
 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s