GRÜNDERBRØL!

20 år MÅ FEIRES – synes dere ikke?

Lørdag 15.august har jeg nemlig 20 års jubileum som gründer, eier og bedriftsleder, og innrømmer glatt at det er jeg sinnsykt stolt av. Wohoo!!

DSC_2568-Edit

ODELSJENTA er fortsatt ikke redd for å få skitt under neglene – men har nok over årene blitt bedre på å håndtere saksa enn høygaffelen!

Gründerdrømmen

I dag er jeg glad jeg tok valget som 20 åring og var tøff nok til å starte opp egen bedrift. Knallhard jobbing og kjærlighet for yrket gir gode resultater. I tillegg til sterk arbeidsvilje er det viktig å takle de utfordringene man møter på, for motstand møter man innimellom. Det vet jeg alt om.

Men jeg er en evig optimist og har en stayerevne for det jeg tror på og brenner for. Så når noe eller noen slår føttene unna meg ligger jeg ikke lenge nede før det fyker en f..n i meg og jeg blir kreativ og løsningsorientert igjen.

For gründerlivet er en evigvarende risikosport hvor adrenalinet kjennes på kroppen hver gang man tar sats og hopper med begge beina. Det er viktig ikke å ta det som et nederlag om man gjør noe feil. Som gründer er man ofte førstemann i løypa og må regne med å gjøre en hel haug med feil. Da må man prøve å ta lærdom av erfaringene og riste av seg nederlagene. Jeg tror man kommer langt med å holde stien ren og vite sikkert i hjertet sitt at man har gjort det rette.

Kreativt fellesskap

Det har vært 20 år med utvikling i retning av å bli Namsos og Namdalens beste og råeste helhetskonsept innen skjønnhet og velvære.

Broderingskort

Første utbygging på Remasenteret i 1997. Fra å ha en salong på 19 m2 til å få en på 50 m2 var som å komme til himmelen. Vi fikk faktisk dagslys inn i salongen også nå 😀 Salongen hadde 7 frisørstoler.

bilder_salong

Utvidelse nr.3 var i 2004. Da ble stilen en helt annen – moderne, rene linjer og lyse flotte lokaler på Amfi Namsos. Vi var så stolte over denne omgjøringen og jobbet dag og natt for å få alt ferdig. 7 frisørplasser.

FRISØR bladet 2009

I November 2008 ble konseptet ellemelle en realitet. Med 210 m2 til rådighet på Amfi Namsos skapte vi et helhetskonsept innen skjønnhet og velvære. 15 flotte medarbeidere var vi på det mest hektiske i de nærmeste årene. Ordfører Morten Stene hadde offisiell åpning og klipte håret av min kjære bror i stedet for et rødt bånd. GirlJam spilte og underhold alle gjestene våre.

Geordi

1. august flyttet vi ut av Amfi Namsos og inn i bryggerekkene ved vakre Namsenfjorden. Her er vårt lille paradis. Vi har 350 m2 til rådighet, her råder en deilig atmosfære, det er sjel i veggene, det er energi, humor – og ikke minst er det masse kompetanse samlet under samme tak.

Hos oss tenker vi kvalitet i alle ledd og jobber hele tiden for å bli bedre. Målet vårt er å være best på service, ha de beste behandlingene og være oppdatert på nyheter. De som jobber på ellemelle er oppriktig interessert i det de driver med.

I løpet av 20 år har vi bygd opp en velfungerende bedrift med en fast og trofast kundekrets og medarbeidere som liker å være på jobb. Som leder stiller jeg nok store krav til mine medarbeidere, de får ansvar og vokser på det. Viktigst av alt er at vi stortrives i hverandres selskap og har det GØY på jobb hver dag. Dette tror jeg kundene våre legger merke til. Hovedfokus er at kunden skal være så fornøyd at de kommer tilbake, igjen og igjen.

I brygga tilbys mange forskjellige behandlinger og kompetanse.

 • Målet har hele tiden vært å kunne tilby kundene våre alt på et sted. Vi ønsker å gi kundene våre en positiv opplevelse og et pusterom i hverdagen når de er hos oss.
 • Akkurat nå har det startet opp to nye bedrifter i 2.etasje på brygga. Nittayas Tai-massasje og Cavi Lipo fra Stjørdal. Og det er fortsatt plass til flere som vil samlokaliseres og lære av hverandre.

Kundene til ellemelle kommer fra ett stort geografisk område. Det kommer kunder fra Mo I Rana, Mosjøen, Bindal, Brønnøysund, Vikna, Rørvik, Røyrvik, Namsskogan, Grong, Snåsa, Høylandet, Overhalla, Steinkjer, Trondheim og Oslo for å klippe håret sitt eller få massasje.

DSC_2539

Jeg er veldig stolt av denne byen for det er utrolig mye bra som skjer i Namsos. Det er så mange som bor og arbeider her som har en ekte lidenskap for det de driver med. Det ønsker jeg og ellemelle å feire samtidig med mitt eget jubileum. Og hva passer vel bedre enn at Namsos Martnan har 50 års jubileum denne uka også.

Derfor inviterer vi byens befolkning på bursdagsfeiring på bryggekanten på ellemelle lørdag 15.august. kl.18.00-20.00. Da blir det et lite forspiel der til den store folkefesten på Namsos Martnan samme kveld.

Da vi skulle planlegge feiringen, spurte vi oss selv hva som inspirerer oss, og da ble musikken svaret. For oss er musikk en viktig del av interiøret vårt og vi har alt av lokale artister i spilleren. Mange av dem har jeg også hatt gleden av å jobbe med i form av at jeg er stylist. Å være med å style artister til fotoshoot, musikkvideoer eller konserter gjør at jeg får bruke kreativiteten min på en annen måte. Litt krydder i hverdagen rett og slett.

Hele uka vil vi ha markering og feiring i salongen med gode tilbud til de som stikker innom oss. Og har du lyst til å være med lørdag kveld er det bare å ringe å melde seg på, det er førstemann til mølla.

1

Et lite knippe av de flotte menneskene som har krysset min vei opp igjennom årene.

 Fakta:

 • Monika Viken Leithe, 40 år
 • Gründer, eier og daglig leder av Ellemelle Namsos AS
 • Stylecoach
 • Makeup-artist
 • Frisørmester
 • Frisørlærer
 • Farge -og stilkonsulent
 • Motekonsulent
 • Kåret til «Månedens Gründer» i juli 2009 av Kvinnovasjon Norge
 • Nominert til “Årets gründerkvinne i 2010 og 2011” av Innovasjon Norge.
 • Ellemelle ble kåret til «Gasellebedrift i 2010 og 2011» av Dagens Næringsliv
 • Er i Kronprinsens nettverk gjennom SIKT.

 

Klarer ikke å stoppe

Etterhvert som årene går og man realiserer drømmen, oppdager man hvor lang veien til målet faktisk er. Og finnes det egentlig et mål, langt der borte? Et endelig mål man oppnår, hvor man kan sette seg ned og tenke ”der passerte vi målstreken gitt. Nå er det bare å slappe av og nyte tilværelsen”. Jeg tror jeg er mer sulten enn som så.

Den herlige følelsen av å skape noe, og få gode tilbakemeldinger fra markedet gir uten tvil mersmak. Jeg liker slike adrenalin-kick. Jeg klarer rett og slett ikke å stoppe – det er jo alltid et nytt mål å strekke seg mot vet du.

Uansett opp og nedturer – det er verdt hvert sekund ❤

En diiiiger jubileumsklem til alle dere der ute som har fulgt meg på veien ❤  jeg digger dere!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s