Den største gleden man kan ha, er å gjøre andre glad…

Håret har alltid betydd mye for oss mennesker. 

Jeg er som du vet opptatt av hår og mener at håret er relevant for vår selvrepresentasjon – måten vi fremstiller oss selv for andre på. Håret er en del av hvem vi er, og i så måte også en viktig kommunikasjonskilde. Det er en del av førsteinntrykket vi gir av oss selv, og vi tillegger håret mye mening og personlighetstrekk.

For en stund siden ringte jeg til ordfører Hege Nordheim-Viken på Høylandet og spurte henne om hun trodde sykeheimen der ville ha noe av det gamle frisørutsyret mitt. Hun ble kjempe glad for dette så da donerte jeg en frisørvask, frisørstol og div. frisørutstyr til Høylandet Sykeheim. Jeg rakk dessverre aldri å gjøre dette mens bestemor bodde der, men jeg vet hvor viktig det var for henne å føle seg velstelt og fin på håret. Når bestemor ble ordnet på håret danset hun neste over gulvet etterpå, smilte og sang – glemt var alle vondter for en liten stund. Dette tror jeg helt sikkert gjelder for flere enn min kjære bestemor.

Photo 27.03.13 15 20 49 (1)

Jeg og bestemor ❤

Jeg har skiftet ut inventar i salongen min flere ganger og har fortsatt en «mini-frisørsalong» stående heime på låven hos mamma og pappa oppi bygda. Dette utstyret vil jeg derfor gjerne kunne gi bort til to andre sykeheimer i distriktet i håp om at flere ser muligheten og verdien av å lage noe ut av det.

Vet du om noen som dette passer til kanskje?

Dette ser jeg for meg kan bli en plass der de eldre kan sitte å skravle med hverandre i andre omgivelser. Drikke en kopp kaffe, dele sine tanker og følelser – og ikke minst le litt mens de blir pjsuket og stelt med. Menneskelig kontakt er faktisk ikke bare ord, det at noen tar på deg, gir deg en klem eller steller håret ditt litt kan bety enormt mye.

Ønsket mitt er at de eldre skal kunne bli stelt seg litt oftere på håret og få ei opplevelse av velvære i hverdagen. Eldre mennesker har rett til å føle seg velstelte. Å få stelt håret, få litt hodebunnsmassasje og vasket håret, være velklipt eller nybarbert kan bety mye for selvtilliten. Å kunne smile når man ser seg i speilet og være fornøyd med seg selv er viktig, uansett alder.

Et mål må jo være å gi mennesker et godt liv på alle måter, til tross for sykdom og alderdom.

DSC_2539

Hver dag når jeg styler folk på ellemelle ser jeg selv hva det gjør med humøret til kundene når de føler seg vel med seg selv – de får en mer stolt holdning, blikket og smilet er også på plass. 

Kanskje er det også på tide å tenke litt nytt i helsenorge….? Snart er det faktisk ikke så mange som vil ha opprullet hår a’la Ingrid Espelid Hovig heller. Tenk deg når folk om 20 år sitter på heimen med store tatoveringer, røde lepper og trendy hårsveis, har rockekonsert i dagligstua og kan ønske seg et glass med noe godt i på en helt vanlig onsdagskveld – bare fordi de har lyst på det. 🙂

Oppfordrer flere til å gjøre en god gjerning for noen, og hvorfor ikke starte nå i helga ❤ Husk; Den største gleden man kan ha, er å gjøre andre glad!

Stor og varm klem fra meg ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s