Pariserflette – this is what you do!

Fletter ser ofte vanskeligere ut enn det er. Kanskje du må øve litt foran speilet, men veldig mange av de kompliserte flettene kan du faktisk fint få til selv. Kors på halsen!

Photo 04.05.15 21 18 20 (1)

Det viktigste når det kommer til fletter er å ha tunga rett i munnen, og passe på at håret ikke floker seg mens du fletter. Det er enklest å lage «rene» fletter i hår som er rett, men ikke for glatt. Av den grunn skal håret helst ikke være nyvasket. Om du vil ha en bustete flette kan du skape tekstur i håret med litt krøller, eller ved hjelp av en saltvannsspray.

Min datter CELINE har et fantastisk flott hår, langt, tykt og det går helt ned til rumpa. Derfor er hun en yndet prøveklut når mamma skal teste ut forskjellige fletter for eksempel. I kveld ba hun meg flette PARISERFLETTE eller kinaflette som mange også kaller det.

Photo 04.05.15 21 16 29 (1)

Mini me med pariserflette i sitt lange hår – enkelt men effektfullt!

Slik gjør du det:

  • Start med tørt hår. Spray det med et produkt som gir håret tekstur og litt motstand, for eksempel en  saltvannsspray. Det hjelper på holden, så slipper du at fletta sklir ut så fort.
  • Der fletten skal starte, tar du tak i en stor hårlokk som du deler i tre.
  • Flett de tre delene som vanlig, tre ganger. Når du kommer til den høyre delen (nærmest hårskillet) for andre gang legger du til mer hår, og legger delen over til midten. Før du så fletter inn delen til venstre igjen
  • For hver gang du legger en lokk over en annen, plukker du opp litt mer hår.
  • Fortsett å gjøre dette fra annenhver side til du nærmer deg enden av håret, og fest med en hårstrikk.

Photo 04.05.15 21 16 08 (1)

Photo 04.05.15 21 16 20 (1)

Jeg laget to pariserflette ut fra sideskillen til Celine og flettet dem sammen nede i nakken.

Photo 04.05.15 21 18 46 (1)

Fornøyd jente ❤

Pariserfletten passer like godt til en hektisk hverdag med skole og aktiviteter for unge jenter. I disse maitider kan det også være aktuelt til konfirmasjon eller 17.mai. Du kan løse den opp litt for å gjøre den litt mer effektfull eller samle håret i nakken og sette det opp litt. Smak og behag – her er det bare prøve seg frem. Lykke til 😀

Vårklem fra byfrøkena ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s