BRILLESLANGE

Tenk deg at du står der med den rykende ferske synsattesten i hånden og skal velge ut et par briller….så enkelt, og så vanskelig….

Briller er blitt et motetilbehør, og særlig kvinner bruker briller til å uttrykke sin personlige stil. Som stylist er jeg nok over gjennomsnittet opptatt av de små detaljene som er med på å understreke hvem man er og hva man ønsker å stå for imagemessig.

Briller er gått fra en kjedelig nødvendighet, til et kult og moteriktig tilbehør. Ansiktsform og personlighet har alt å si når du skal finne den perfekte brillen. Briller er et tilbehør som gir fantastiske muligheter. Ingen andre tilbehør kan forandre ditt utseende så mye og så enkelt.

Jeg har hatt mine briller et par år nå og det var definitivt på tide med en forandring. Jeg tok derfor turen innom SYNSAM på Namsos Storsenter. Der ble jeg møtt av to blide og serviceinnstilte ansatte, Siv og Morten. De hentet frem maaaange forskjellige merker, brillefasonger og farger til meg…..

Processed with Moldiv

SYNSAM butikken bugner av briller i alle fasonger – her er det garantert noe for enhver smak! Anbefaler alle som skal ha seg nye briller om å stikke innom å ta en titt på utvalget deres.

Her testes det briller – forskjellige brilleinnfatninger og små endringer setter et unikt preg på stilen

Processed with Moldiv

Valgets kvaler….

Fargevalg på brillen er også viktig, da den skal passe til alle anledninger og garderoben. Jeg synes flere har blitt flinkere til å tenke på at brillen faktisk er et «smykke» man har midt i ansiktet, og ikke kun et verktøy for å se bedre,

Det er viktig å tenke over formen på ansiktet og personlig stil når man går til innkjøp av nye briller:

Et ovalt ansikt har balanserte proporsjoner, som gjør at du kan kle nesten enhver form for innfatning, og kan komme unna med alt fra det meste konservative til de meste utrerte.

Et firkantet ansikt er vanligvis ganske jevnt proporsjonert i vidde og bredde. Da kan det være fint å velge en ramme som har litt mer avrundede hjørner, eller noe litt mer ovalt, for å myke opp ansiktet og skape en kontrast. Om du har veldig sterke trekk, så kan du tenke «the bigger the better». Har du et litt mindre ansikt, så hold deg til mindre briller.

Et hjerteformet ansikt kjennetegnes ved en bred panne, høye kinnbein og en smal kjeve. Denne ansiktsformen kan være utfordrende, så her gjelder det å leke seg litt for å finne en brille som passer. Vekten på brillen bør helst ligge på undersiden av den, så pass på at det ikke er for mye krims krams på toppen av brillen.

Et rundt ansikt trenger briller som gir så mye definisjon som mulig. Prøv å finne en innfatning som gjør at kinnene dine virker smalere. Her er firkantede briller et veldig bra tips, for de får ansiktet ditt til å bli litt lengre og du lager en illusjon av litt mer markerte kinnbein.

Et langt ansikt kler best briller som ikke forsterker lengden ved å dra lengden forbi det bredeste partiet av ansiktet ditt. Runde og firkantete briller fungerer fint, men sørg for at brillen ikke blir for små, det vil bare gjøre at ansiktet ditt virker enda lengere.

Photo 21.03.15 15 24 50

Vendelas kolleksjon  er svært populær og godt likt av kvinner i alle aldre. Grunnen er at her finner du alt, fra briller i friske farger som lilla og lime, til mer klassiske modeller i basisfarger som lysbrun, caramel og havana.

Jeg lånte med meg masse briller hjem for å teste ut i ro og mak, det anbefaler jeg forresten alle å gjøre når man skal ha seg nye briller. Jeg endte til slutt opp med disse store, klassiske og sofistikerte brillene fra Vendela sin kolleksjon. Er superfornøyd 😀

 

Photo 31.03.15 14 39 04

Brillefin!

Noen enkle huskeregler:

  • For brede eller for smale briller ødelegger harmonien i ansiktet.
  • For smale = Du virker kraftigere i ansiktet.
  • For brede = Du virker smalere og det kan se ut som at øynene dine sitter tettere sammen.
  • Sørg for at brillene er store nok og ikke klemmer mot tinningen. Se om øyet kommer cirka midt i glasset.
  • Til syvende og sist er det du som kjenner på din magefølelse om du liker innfatningen. Da vet du at du kler den

BTW, om du trenger stylisthjelp når du skal gå til innkjøp av nye briller er det bare å rope ut og jeg kommer ilende!

SOLBRILLER – ET MUST!

Påsken var også en god unnskyldning for å skaffe solbriller med det samme jeg var i brillemodus – det måtte bare bli et par kule pilotbriller. Satsa tross alt på mange timer i solveggen på hytta må vite (har i alle fall fått testet dem litt i løpet av påska).

De første Ray Ban brillene var designet etter ønske av det amerikanske luftforsvaret i 1937. I følge US Army Air Corps Lieutenant General John MacCready led mange av luftforsvaret’s piloter av hodepiner og høydesyke som et resultat av solrefleksjoner oppe i luften. Den første Ray Ban brillen, en metall ramme med grønne glass, ble dokumentert med navnet «Aviator». Navnet henger igjen den dag i dag. Ray Ban solbriller har siden 1937 vært en gjenganger i motebildet. John F Kennedy, Jack Nicholson, Katy Perry, Brad Pitt, Jude Law, Paris Hilton – listen er lang over kjendiser som bruker Ray Ban solbriller.

Photo 02.04.15 13 43 33 (1)

HyttePÅSKE nytes i fulle drag! 😀

Håper dere alle har hatt en fabelaktig påske, fått litt fregner på nesen, slappet av litt og ladet batteriene sammen med familie og venner.

Varme og gode klemmer fra Byfrøkna 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s