NY VÅR!

Det er V Å R i lufta!! Sola titter inn gjennom skitne vinduer og hybelkaninene danser bortover stuegulvet. Det er nok ingen bønn lenger….det er tid for vårrengjøring. På tide å lufte litt ekstra, svinge kosten fra vegger til tak og igjen skal vinduene skinne om kapp med sola.

Photo 20.03.15 15 12 45

SOLA nytes fra bryggekanten til ellemelle 😀

Med våren følger nemlig ikke bare varmere vær og grønt gress, men en får også øye på ting som burde vaskes, pusses, fornyes, flikkes, males og beises. Frisk opp hjemmet ditt med farger, rydd og organiser i ting du har rundt omkring i huset. I følge feng-shui så fører rot i hjemmet til rot i livet, så det kan være greit å ta en skikkelig opprydning innimellom.

For meg har vårrengjøring en dobbel betydning i år. De som kjenner meg vet at det har vært en tøff tid på mange områder, om jeg hadde tillatt meg selv det så hadde jeg nok vært helt i kjelleren og nær den berømmelige veggen – men jeg er en F I G H T E R! Jeg har latt tårene fått komme, tørket dem bort igjen, brette opp ermene, kjent gnisten og smilet komme og vært klar for nye utfordringer. Men nå føler jeg behov for en aldri så liten «vårrengjøring» av kropp og sjel også….fra innsiden og ut. Livet er ikke alltid helt forutsigbart, og av og til kan man bli litt satt ut av de endringene som skjer.

Photo 09.03.15 14 05 55

Det er aldri så ille at det ikke er godt for noe – da jeg var på sykehuset var det bare å ta livet med ro, jeg MÅTTE slappe av!

Photo 09.03.15 07 16 04

Brukte time-outen til å lese og nullstille hodet litt igjen.

Hva kan du egentlig gjøre når du mister fotfeste, når du ikke lenger har oversikt og mister kontrollen?

En ting man kan gjøre er å lære seg å gi slipp. Det å gi slipp er noe jeg jobber mye med for tiden. Det er jo gjerne slik at når vi opplever noe trist eller vondt er ofte den første reaksjonen å ville skyve det bort og fokusere på noe annet i stedet. Vi distraherer oss med så mange avtaler og gjøremål som mulig for å slippe å tenke rett og slett. Ta en vårrengjøring av kropp og sjel og prøv å gi slipp på alle de vonde og triste opplevelsene. Gi deg selv lov til å være lei deg, gi slipp på det som ikke gagner deg mer, og kom deg videre.

Gjøre ingentingdager. Kanskje du også er blant de som alltid blir syk når juleferien, påskeferien eller sommerferien nærmer seg. Når du tar en pause fra dine daglige gjøremål, og faktisk får tid til å lytte til kroppen, pusten, hjerterytmen, pulsen og den indre dialogen. Da kjenner du kanskje på at “lagrene rett og slett er tomme”. Alle trenger vi nok en time-out innimellom, bare for «å være». Noen gangen må man faktisk kanskje også prioritere hardt – og til og med si NEI til enkelte ting.

Omgi deg med personer som gir deg energi, ikke de som tapper deg. Positive energier er nemlig smittsomme…   :)

Noen små tips sånn helt på tampen fra meg til deg:

– Ta regien i ditt eget liv og gjør det nå!
– Livet rammer oss hardt fra tid til annen, det kommer opp- og nedturer. Men er du godt trent både fysisk og psykisk er det enklere og takle alt når det stormer som verst.
– Finn balanse mellom fysisk fostring og mental helse. Det henger mer sammen enn hva du tror!
– Ikke bry deg om hva andre synes, tror, mener og ”vet” – gjør det som er rett for deg og dine!
– Omring deg med YES mennesker, de som vil deg vel, gir deg påfyll og unner deg suksess
– Vær raus og åpen for utvikling og kunnskap fra andre – du tiltrekker deg de menneskene som er ment til å være i ditt liv.

Vi kan vel alle være enige om at livet er for kort til å sløse bort tid på noen eller noe som river deg ned. Livet er til for DEG – så bruk det! :)

Photo 25.03.15 09 28 24

E N J O Y your life!!

EN NY VÅR; Jeg er jo så vannvittig heldig som får jobbe med min lidenskap, ellemelle er uten tvil min drømmearbeidsplass. Men jeg, som mange andre, glemmer å stoppe opp og nyte det. Nyte det jeg faktisk har skapt, nyte travle dager, lange dager, inspirerende møter med herlige, kreative folk og alt det andre livet byr på! Akkurat nå har jeg noen hårete mål for 2015 – de kommer jeg til å avsløre senere på bloggen for de som ønsker å følge med :) 

❤ Riktig GOD PÅSKE – nyt noen velfortjente feriedager med familie og venner ❤

Varme påskeklemmer fra Byfrøken

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s