På tryne!

Har du noen gang hatt en drøm eller et mål som du har jobbet hardt for – Så plutselig skjer det noe utenfor din kontroll som ødelegger og du må bare gi opp?
Om du noen gang har vært der – så er du i godt selskap. Det er nemlig utrolig mye vi IKKE kan påvirke, så vi går på trynet innimellom. Men heldigvis kan DU alene kontrollere den viktigste faktoren: DEG selv og tankene dine.

528192_10151353566740773_1847992826_n

For hver suksess er det ofte mange fiaskoer. Jeg og mange andre gründere som har mislykkes, kanskje ikke fordi produktet har vært mangelfullt men av alle andre årsaker. Verdien av å gå på trynet er kanskje vanskelig å se – men den er nødvendig.  Jeg tror Norge trenger aktører som er villig til å ta risiko, og som er villige til å ligge søvnløs om natten. Av og til gaper man over litt for mye.  Hvis man ikke går på trynet av og til, så betyr det bare at man ikke er modig nok!

«Har du kjæleik til ditt mål. Har du vilje som av stål. Vil du leggja arbeid til, kan du vinna kva du vil.»

– Odd Reitans visdomsord

Denne meldingen fikk jeg fra en god venn denne uka, det betyr mye for meg at de rundt meg har tro på meg og det jeg står for.

Fra Svein

Definisjon på Stayerevne/Stayer; ”veddeløpshest eller idrettsutøver med evne til å holde samme (høye) tempo over en lengre distanse; utholdende og iherdig person”.

Stayerevne handler om å holde ut, stå i det og stå et løp, og ikke gi opp eller velge enklere løsninger eller snarveier. Det handler om å beholde troen, motivasjon og energi i forhold til målet, selv i motbakker og med hinder i veien.

XCNBRYVKLWRAJZH-98758bf2b23f4ce7a2b99390964c1b61 - Kopi

Denne jenta gir seg ikke så lett! Jeg vet hvor jeg vil og skal – bare vent å se!

”STAYEROPPSKRIFTEN” fra Ledernytt:

1. Dette vil jeg!

Tenk gjennom drømmen/visjonen, er det helt sikkert at du vil dette? Passion – lidenskap, er det nok? Har du et brennende ønske om å nå målet?

Se det så for deg, og kjenn om den rette følelsen er der, for her ligger drivkraften/motivasjonen til å nå målet! Og ta en beslutning.

2. Jeg gjør det jeg bestemmer meg for!

Når du nå har bestemt deg, kjenn på følelsen av å ha tatt beslutningen, at det føles riktig og at du har full fokus på det som skal gjøres.

Anthony Robbins snakker om ”the power of decision”, som innebærer at når man har tatt en 100 prosent (kongruent) beslutning i forhold til målet, så manifesterer de andre skrittene seg frem mot målet.

3. Nysgjerrig/sulten på info

Nå innhenter du nødvendig informasjon, vær nysgjerrig, still spørsmål og undersøk. Vær nærmest en detektiv.

4. Energi og glede

Kjenn at det genererer både masse energi og glede.

5. Tro på at jeg kan!

Du vet og tror på at du virkelig kan klare det, når du vil. Husk at tro kan flytte fjell!

Underbygg dette med kroppsspråk; rett deg opp, bestemte armer, øynene er direkte, pust er rolig. Mat deg selv med positivt selvsnakk, slik at du fortsatt vet at du kan selv om det skulle butte litt!!

Stikkord er: Stor egenmotivasjon, arbeidsdisiplin og profesjonalitet.

6. Tåle ubehag og se på fiasko som læring og erfaring

Fortsatt mater du deg selv kun med positivt selvsnakk og troen på at du får dette til, slik at du virkelig har denne overbevisningen under huden. Da tåler du ubehag, og fiasko – hva er dét?

Skikkelige stayere har en overbevisning om at: ”Det finnes ikke feil, kun tilbakemeldinger, læring, resultater og erfaring”.

Oppfinneren av lyspæra, Thomas Edison, er et eksempel på en stayer. Han ble spurt hvordan han orket å fortsette med alle forsøkene som gang på gang endte i fiasko? Han sa: ”Hadde det ikke vært for alle forsøkene så ville jeg aldri ha nådd målet”. Alle forsøkene ga ham ny innsikt og læring og erfaring, og han så på dem som viktige skritt for å nå målet.

Skikkelige stayere skyver unna de negative tankene og overbevisningene når de kommer. De glemmer slitet og strevet fra gang til gang, og takler motgangen.

I boken ”Dyrene i hakkebakkeskogen” av Thorbjørn Egner bruker de ”gjort er gjort og spist er spist!” Frank Beck har sagt noe sånt som: ”Det du ikke får gjort noe med er det bare å kaste over skulderen og glemme!”

7. Takknemlig og ydmyk

Når du tenker på alle egenskaper, alt du kan og får til, evner og ferdigheter du har; føl og tenk på dem med takknemlighet og ydmykhet. Det å ha positivt fokus på det du får til, generer energi og det positive vokser!

8. Motivasjon gjennom gulrøtter

Hva skal til for å få deg skikkelig motivert? Hva er en skikkelig gulrot for deg? Bruk det til å holde motivasjonen og fokuset oppe.

9. Og så: rosinen i pølsa – SELVE FEIRINGEN!!

Feire at du har nådd målet, stått i det og fått det til.

Feiring kan være så mangt. For noen er det klapp på egen skulder, for andre er det å kjøpe seg noe de lenge har ønsket seg, eller rett og slett en liten fest.

Gjør det som er riktig for deg!

Har du gått på tryne noen gang?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s