Stell pent med deg selv!

De aller fleste av oss jenter bruker makeup, og JA det får oss definitivt til å se bedre ut og man føler seg mer vel. Men enkelte dager kan det være utrolig godt å slippe – med enkle triks og rutiner kan du faktisk se fresh ut også uten makeup.

Her kommer mine enkle og beste råd:

1. Nok søvn er essensielt

7 – 8 timer søvn hver natt er optimalt for naturlig skjønnhet

Har man dårlige søvnvaner forsvinner all energi, og det synes godt på huden din – først og fremst viser det seg i mørke ringer og poser rundt øynene. I tillegg kan huden miste sin glød og den ser grå og gusten ut.

2. Skaff deg gode hudpleierutiner

krem

Skaff deg gode hudpleierutiner og du vil raskt se forbedringer i huden. Rens huden din morgen og kveld, og finn en produktserie som fungerer for din hud både når det gjelder dagkrem, nattkrem, øyekrem og serum. Det er ikke mange gangene du trenger å rense huden før du ser en ny glød og jevnere farge. .

Bruk produkter som passer til din hudtype og dens behov. Få profesjonell hjelp hvis du lurer på hva huden din trenger.

  •  Rens huden hver eneste morgen og kveld.  Huden skiller ut avfallsstoffer om natten og tilsmusses om dagen.
  • Huden trenger fukt både morgen og kveld. Velg kremer som er tilpasset din hud – en som beskytter om dagen og en mer nærende for natten.
  • Prøv et serum eller et konsentrat under kremen. Du vil merke øyeblikkelig forskjell! Serumet trekker litt dypere ned i huden, og nærer huden enda mer.
  • Kjøp øyekrem. Huden rundt øynene er så tynn at den trenger egen krem. Den har også andre utfordringer som for eksempel poser og blå ringer.
  • Skubb huden 1-2 ganger i uka. Da fjernes døde hudceller som gjør huden grå og ru, og hindrer kremer i å pleie huden.
  • Legg så en maske med mye næring og fukt en gang i uka!

3. Bruk solfaktor

29

Bruk av solbeskyttelse går først og fremst på forebygging av huden. Solfaktor kan du like gjerne venne deg til å bruke hver eneste dag, sommer som vinter. Husk at UVA strålene som går på aldring i huden er like sterke hele året. Det er derfor viktig å beskytte seg. I veldig mange dagkremer finnes det nå solfaktor, om ikke er det ofte i makeupen man bruker. Jo høyere faktor jo bedre er det i forhold til forebygging.

Bruk også solbriller. Ikke bare er det trendy, det beskytter den tynne huden rundt øynene hvor man fortest får rynker.

4. Kaldt vann

mugge med vann

Er du en av de som har mørke ringer og poser under øynene uansett? Da kan et enkelt tips være å skylle ansiktet i kaldt vann etter at du har renset huden på morgenen. Dette vil få de små, fine blodkarene til å trekke seg raskt sammen og øyepartiet vil se freshere ut.

Kaldt vann i ansiktet etter rens vill gi deg en fresh look!

5. Farg vipper og bryn

Closeup of a young beautiful woman.

Friserte bryn rammer naturlig inn ansiktet ditt.

Man ser langt freshere ut uten makeup om man har farget vipper og bryn. Derfor vil jeg anbefale deg fargebehandling med jevne mellomrom, ca hver 4- 6 uke er optimalt. Forming av brynene er også viktig, pene bryn rammer inn ansiktet og gir et rent og lekkert uttrykk. Er du usikker på om du napper brynene riktig kan det være lurt å gå på en salong der de kan hjelpe deg å forme dem. Da blir det også lettere for deg å vedlikeholde dem etterpå.

6. Fin på håret 

image_a855_img

Håret har uten tvil mye å si. Er du fin på håret trenger du ofte lite eller ingen makeup for å se bra ut. Bruk derfor litt tid på å stelle håret de dagene du ikke orker å legge makeup.

7. Bruk gjerne selvbruningskrem

Mange føler seg litt bleke uten makeup, spesielt nå på vinteren. Invester i en god selvbruningskrem, jeg anbefaler Id Faux Tan  til bruk i ansiktet. Den gir en fin gylden glød til blek og gusten vinterhud.

8. Vitamintilskudd

Vitamin A, B, C og E som finnes i en rekke frukt og grønnsaker er med på å bevare hudens elastisitet og beskytte mot aldersrelaterte skader.  Spis derfor frukt og grønnsaker som holder huden og det sunne utseende ved like.

Husk det enkle er ofte det beste!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s