En liten timeout…

Noen ganger trenger man en timeout, rett og slett for å nullstille seg litt slik at kreativiteten kommer tilbake igjen. I går var det nydelig sommervær her i rockebyen og jeg hadde anledning til å rømme på hytta. En hel dag bare for meg selv, der alt foregikk i mitt tempo og når jeg ville det – helt fantastisk!

 

13

Verdens beste utsikt fra vinterhagen på Villa Villekulla. Her finner jeg ro i sjela og henter masse energi.

 

Det første jeg gjorde var å skrive av meg alt jeg går å tenker på, alt jeg vil gjøre og drømmer om….det ble en laaaaang liste. Som gründer er jeg vant til å sette meg mål og jobbe mot det jeg ønsker å oppnå. Første steg på veien er å faktisk skrive det ned, når du har det svart på hvitt foran deg blir det mer konkret med en gang. Det å sette seg mål er å strekke seg litt lengre, det gjør noe med fokuset ditt. Det gjør at du jobber mer systematisk, bevisst og ubevisst. Når målet er satt er det faktisk bare å ta ACTION for å komme seg dit. 

 

14

En god kopp te nytes på tidligmorgenen før sola har fått kommet seg rundt hyttenåva og tatt tak.

 

Slik jeg ser det er mål essensielt for å skape det livet du ønsker, og oppskriften på å sette mål som er riktige for akkurat deg, er mye enklere enn en skulle tro.

Det finnes flere måter å jobbe med mål på, men her den oppskriften jeg har best erfaring med og som jeg anbefaler deg:

Begynn med å lage en liste over alle dine drømmer og mål, både kortsiktig og langsiktig. Tenk at alt er mulig.

– Hva er de viktigste målene for deg? Velg ut disse, og skriv ned hvorfor du ønsker å nå disse. Hvilken forandring vil du oppleve med å nå dette målet?

– Hvor motivert er du for å nå hvert enkelt av disse målene? 10 med hvor motivert du er. Hvilken følelse får du av å tenke på å nå målet? Får du en godfølelse?

– Gå så videre med de målene du virkelig er toppmotivert for å nå. Gjør målet til et SMART mål.

– Lag en handlingsplan for hvert mål. Hva er første skritt? Hva er neste? Spør deg selv: Hva skal jeg gjøre og når skal jeg gjøre det? Hvordan skal jeg gjøre det, og hvilke ressurser trenger jeg? (tid, penger, hjelp, hjelpemidler.)

– Tenk gjennom hva som kan stoppe deg i å nå målet. Hvilke interne og eksterne hindringer kan du møte? Hva har du prøvd så langt? Hva virker og hva virker ikke? Hva sier du til deg selv? Tror du at klarer dette? Hva må til for å overkomme hindringene for å nå målet? Er det fremdeles et attraktivt mål?

– Visualiser målene dine. Visualiser at du har oppnådd målet ditt. Hvordan føles det å ha nådd målet? Hvilke følelser gir det deg? Gjør det så levende som mulig. Hvor er du? Hvem er du sammen med? Hva gjør du?

 

15

Flyttet kontoret ut i solveggen etter hvert. Deilig å ha sola i ansiktet, høre fuglene kvitre, bølgene bruse mens man jobber litt 🙂

 

«Enten du tror du kan eller du tror du ikke kan, så har du rett.»
Henry Ford

 

Processed with Moldiv

Utpå ettermiddagen når sola var på sitt varmeste hentet jeg frem solstolen, solhatten og en inspirerende bok – total avkobling!

 

Hva gjør du når du trenger en timeout i hverdagen? Hva gir deg energi?

Ønsker deg en super dag!! 🙂 Stor klem fra meg

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s