Storbyweekend i Krakow!

Krakow er et av de hotteste reisemålene for helgeturer. Byen har en spennende historie og et rikt kultur- og uteliv. Og best av alt, byen ligger bare et par timers flytur fra Norge. Denne helga hadde vi satt av til tur med gode venner – etterlengtet voksentur!

Fantastisk FOTOSHOOT inne på et vaskeri med mine venninner, Elin & Anita i Krakow :-D

Fantastisk FOTOSHOOT inne på et vaskeri med mine venninner, Elin & Anita i Krakow 😀

Den gamle middelalderbyen er svært godt bevart og byen byr på et stort utvalg av restauranter, barer og jazzklubber. Krakow er Polens nest største by og kjent som Polens kulturelle hovedstad, byen er mer populær blant turister enn hovedstaden Warszawa. Det bor ca. 750 000 innbyggere i Krakow

Gamlebyen i Krakow er en severdighet i seg selv. Anbefaler deg å bare rusle rundt i gatene – markedsplassen er en selvfølge – stikke innom en kaffebar eller kjøpe deg en pretzel fra vognene på gata og bare kikke på brostein, bygninger, kirker og folk. Selv nå i mars ble det vårstemning da sola tittet fram 🙂

Vel så interessant er den jødiske bydelen Kazimierz. For lenge siden var dette en egen by, men i dag er den blitt en del av Krakow. Kazimierz er en hippere og mer autentisk bydel enn Krakows gamleby. I Kazimierz finner du kule barer, restauranter og utesteder, i tillegg til mye spennende shopping.

 

DSCN0265

 

 

 

DSCN0273

Poserer i Gamlebyen

 

cv

Shopping:

Gågaten Florianska går nordover fra torget og vrimler av elegante butikker som selger klær og smykker av høy kvalitet. Her finner du alle de kjente merkevarene sammen med eksklusive butikker.


Galeria Kazimierz

Galeria Kazimierz er et elegant kjøpesenter med over 160 butikker. Her finner man alle de internasjonale merkene som Hugo Boss, H&M, Zara, Puma og Quicksilver. Det finnes også flere gode restauranter å besøke.

 

Galeria Krakowska

Dette er det nyeste kjøpesenteret i Krakow og har en førsteklasses beliggenhet like ved jernbanestasjonen i Krakow, ikke langt fra gamlebyen. Galeria Krakowskhar 270 butikker fordelt på 3 etasjer. Her finner man alle de kjente merkevarene som Zara, H & M og Peek.

 

 

 

y

Kaffepause innimellom all shoppinga på Galeria Krakowska

 

 

 

 

DSCN0423

Digger min nye prikkete bukse kjøpt på Zara

 

Har du planer for vennetur i vår? Jeg anbefaler i så fall Krakow på det varmeste 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s